ЛОТ-2 готов през октомври 2015 година
ЛОТ-2 готов през октомври 2015 година / МРРБ

Регионалният министър Лиляна Палова инспектира цялото трасе на ЛОТ-2 на Автомагистрала "Струма" и се информира от работещите на обекта за ситуацията при изграждането на участъка от магистралата.

Министър Павлова направи внезапната инспекция на път от Гоце Делчев, където участва в засдание на УС на НСОРБ, информираха от сайта на МРРБ.

ЛОТ-2 е участъкът от Дупница до Благоевград, който е с дължина около 38 км.

ЛОТ-2 готов през октомври 2015 година
netinfo

Павлова се срещна и разговаря с ръководителите на археологическите обекти, които са по протежението на ЛОТ-а и получи уверение от тях, че до 30 юни ще приключат с проучвателните дейности. В момента, на участъците от магистралата, където има следи от неолитни жилища, строителството е спряно напълно до средата на лятото.

Строителният министър, съвместно с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, огледаха на място и всички съоръжения – мостове, подлези, надлези, виадукти, които се изграждат приоритетно в момента.

По трасето на автомагистралата има и два тунела, които са в процес на прокопаване и строителство. От разговора с ръководителите на строителния обект стана ясно, че срокът за завършване на строителните работи на целия участък е края на октомври 2015 година.