Времето на 24 ноември: Облачно и хладно
Времето на 24 ноември: Облачно и хладно / DarikNews.bg, архив

Прогноза за времето за 24 ноември, понеделник

През следващото денонощие над страната ще има значителна ниска облачност. В Източна България ще превали слаб дъжд, в Лудогорието - слаб сняг. На места в низините видимостта ще е намалена. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, максималните - от 2-3 градуса в североизточните- до 8-9 градуса в крайните югозападни райони. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - по-високо от средното за месеца, съобщават от НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще има ниска облачност и ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 4 и 6 градуса. Температурата на морската вода е от 10 градуса по северното- до 12 градуса по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 3 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

През следващите дни ще продължи да духа слаб север-североизточен вятър и с него ще прониква още студен въздух. Над Източна България ще бъде облачно, във вторник са възможни и изолирани слаби валежи от сняг и дъжд. Над останалата част от страната ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури навсякъде ще са отрицателни, а максималните в сряда от 0 градуса в североизточните- до 7-8 градуса в югозападните райони.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg