50 години ансамбъл „Въжички”
50 години ансамбъл „Въжички” / Общински пресцентър Стралджа

Във връзка с предстоящото честване 50-годишнината на емблематичния за Стралджа и общината ансамбъл „Въжички” кметът Митко Андонов свика Инициативния комитет на заседание за обсъждане  подготовката на празника. За този период „Въжички” не само доказва своето място в обществения живот  на града и общината, той натрупа един огромен архив от престижни награди, който предизвиква респект и уважение към творчеството на певци, танцьори и инструменталисти. Най-голям и безспорен принос за това  има създателя  и дългогодишен главен художествен ръководител, постановчик и хореограф Тончо Тончев, отбелязват от общинския пресцентър.

 

Тържественото честване на 50-годишнината на  ансамбъл „Въжички” е планирано за 17 декември. Програмата предвижда откриване на фото изложба, представяне на костюмите и музикалните инструменти на ансамбъла с последващ концерт-спектакъл, в който ще вземат участие всичките формации на ансамбъла.

Очакванията са на сцената да бъдат пресъздадени едни от най-често представяните народни танци на Стралджа като буенек, лазарки, кукери, коледари както и  любими постановки на Тончев „Трите пъти”, „Джиновско”, „Дайчовото” и др.