Привърженици на Руската федерация се събраха пред Паметника на Съветската армия
Привърженици на Руската федерация се събраха пред Паметника на Съветската армия / снимки: БГНЕС

Над 200 привърженици на Руската федерация поднесоха карамфили и рецитираха стихове пред Паметника на съветската армия в София. Организатор на инициативата е българското национално сдружение „Заедно с Русия".

В ранната неделна сутрин десетки младежи и възрастни със знамена и георгиевски лентички се събраха за семейна снимка и рецитиране на руски стихове в подкрепа на паметниците на руската култура, а мястото - Паметникът на съветската армия в София.

„Това е мероприятие, което се провежда всяка година в края на ноември. Мероприятието се нарича "Младежта строи бъдещето" и това са от 46 държави от Европа, включително Палестина, Ливан, както и няколко държави от бившия Съветски съюз, включително от няколко региона на Русия - Московска област, Москва, Санкт Петербург и др. Едно от мероприятията е съхранението на паметниците на историята", заяви Димитър Димитров, председател на национално сдружение „Заедно с Русия".

Тази година участниците са от 46 държави и 40 градове от България. Конференцията е събрала млади руснаци по целия свят, и в нея участват близо 300 младежи, разказа Алевтина Плочева, председател на младежкото сдружение на Заедно с Русия.

На един от многото плакати от събитието днес пишеше „България подкрепя политиката на Русия".

„Аз подкрепям политиката на Русия, но за цяла България не мога да кажа. Хубаво е като исторически и братски народи да бъдем заедно. Това е по-добрият народ", допълни Плочева.

Привърженици на Руската федерация се събраха пред Паметника на Съветската армия
netinfo