Община Тервел с награда от Държавната агенция за закрила на детето
Община Тервел с награда от Държавната агенция за закрила на детето / Община Тервел

Община Тервел е отличена с награда за общинската ваканционна програма "Наше лято" и за инициативата  "Победи опасността", от Държавната агенция за закрила на детето, съобщиха от общината. За добруджанската община е предвидено второ място в годишните награди, които агенцията присъжда за програми и проекти в подкрепа на детската безопасност. Пъвото място в конкурса е присъдено на община Стара Загора за реализираната от нея програма "Ваканция 2014".

„За всички нас, хората които работим в полза на децата от общината това отличие  показва нещо много важно - единомислието и желанието на много хора ( общински експерти, учители от СОУ, ОДК, училища и детски градини, читалищни деятели, полицаи, пожарникари, родители, социални работници ) дава възможно най-добрият резултат. А той няма количествено измерение. У всяко дете остава по нещо, което става част от процеса, който превръща детето в зрял човек” – коментира по повод отличието зам.-кметът на Тервел Диана Илиева.

В рамките на наградената инициатива „Победи опасността” бяха отпечатани диплянки с места, на които децата не биват да играят, защото има възможност да се наранят, припомнят от кметството и отбелязват, че децата - участници в "Наше лято" сами са избрали местата и са направили снимки и текстове за диплянките. Общинската ваканционна програма "Наше лято" навърши 10 години. Тя се реализира всяко лято, без прекъсване от 2004 година до сега и постепенно обхвата й се разширява - както по отношение на инициативите , школите и събитията за деца, така и по отношение на ангажираните в нея специалисти, деца и родители, отбелязват още от община Тервел.