Корман Исмаилов: Няма сериозна причина за сваляне на новините на турски
Корман Исмаилов: Няма сериозна причина за сваляне на новините на турски / снимка: БГНЕС, архив

Няма сериозна причина и основание за сваляне на новините на турски от ефира, каза в предаването Седмицата на Дарик Корман Исмаилов от Реформаторския блок. „Нека да отидат в БНТ 2, нека да се разшири форматът, да се вкарат повече културни предавания", но да бъде на национално, а не на регионално ниво, каза той.

Общата позиция на Реформаторския блок е, че коалицията е против снемането на новините на турски от национален ефир, заяви Исмаилов и допълни, че в момента не вижда опасност за подобна стъпка.

Исмаилов обясни, че ако премиерът Бойко Борисов реши да освободи зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, трябва да каже защо. Ако има един качествен аргумент, сериозен, ние бихме го приели, обясни депутатът от РБ.

Ако НП „Свобода и достойнство" не получи сериозни аргументи, може да втвърди позицията си, заяви Корман Исмаилов. Партията може да замрази членството в Реформаторския блок, което би означавало нарушаване на основни принципи от коалиционното споразумение, това значи оттегляне на подкрепата и излизане от коалиционното споразумение, обясни Исмаилов.

„Ако се окаже, че правителството зависи от гласовете на тази ксенофобска, антитурска, антиромска, антимюсюлманска част на Патриотичния фронт, това е проблем, първо за партия "Свобода и достойнство" и после проблем на коалиционното споразумение на Реформаторския блок", коментира Исмаилов.

Той заяви, че не става дума за напускане на Реформаторския блок на неговата партия, тъй като залогът е голям и РБ трябва да направи максималното, за да проведе реформите, за които се е ангажирал.

Цялото интервю чуйте в Radio.Dariknews.bg