Три години и четири месеца затвор за шофьора, прегазил Паоло
Три години и четири месеца затвор за шофьора, прегазил Паоло / снимка: Dariknews.bg

Три години и 4 месеца при първоначален общ режим е присъдата на Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. От присъдата ще бъде приспаднато времето, в което мъжът беше под домашен арест - близо пет месеца. Съдът постанови още Сапунджиев да не управлява МПС в продължение на пет години.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив. Все още не е ясно дали прокуратурата ще протестира решението на съда, както и дали родителите на Паоло ще обжалват.

При произнасянето на присъдата в залата присъстващите реагираха остро и изпратиха Георги Сапунджиев с викове "боклук и убиец". Петима униформени бързо изведоха мъжа от съда.

Вече нищо не може да ме изненада, сподели майката на загиналото дете. По време на пледоариите Красимира Иванова настоя Сапунджиев да получи максимална присъда. Родителите на Паоло се явиха като частни обвинители.

Делото започна в 10.00 ч. Час по-рано пред съда стотици старозагорци се събраха на бдение в памет на Паоло, който беше премазан от джипа, управляван от Сапунджиев.

Други новини от Стара Загора