Писателят Владимир Зарев се срещна с русенската публика
Писателят Владимир Зарев се срещна с русенската публика / netinfo

Среща-разговор с един от най-големите съвременни български белетристи – Владимир Зарев, събра почитателите на неговото творчество в Регионална библиотека "Любен Каравелов". Той беше в Русе по повод Националното литературно турне под надслов "Владимир Зарев – 25 години преход в огледалото на "Разруха" и "Светове", инициирано от Издателска къща "Хермес".

Известният писател беше представен от гл. ас. Никола Бенин, преподавател в Русенски университет "Ангел Кънчев".

Владимир Зарев е сред малцината наши писатели, които след промените от 1989 многократно увеличават читателската си аудитория. Неговите романи са интригуващи не само като литература, но и като мощно свидетелство за  историческото битие на България през ХХ век. В книгите си той пише за любовта, за  житейските премеждия, за възходите и паденията, пред които се изправят хората. С изключително майсторство успява да пресъздаде необикновени истории, с които истински да развълнува читателите си.

„Аз наистина съм един сполучил в живота си и осъществен човек. Книгите ми се четат. И най-важното, продължавам да пиша“, каза по време на срещата Владимир Зарев. Партньор при реализирането на инициативата беше Дружеството на писателите в Русе.