Габровско училище е участник в световната седмица по предприемачество
Габровско училище е участник в световната седмица по предприемачество / Община Габрово

Стартът на Световната седмица по предприемачество в област Габрово беше отбелязан с две инициативи в ПГТ „П. Семов”-Габрово. На 20 ноември 2014 година се проведоха два открити урока: с 11 „а“ клас специалност „Икономика и мениджмънт” и 12 „в“ клас специалност „Организация на туризма и свободното време”, на които младите икономисти имаха възможност да се срещнат с предприемачи, които да ги насърчат и ориентират към започване на собствен бизнес и предоставят познания за реалния свят на икономиката. Темите, по които се проведоха срещите, са „Кредитиране при започване на собствен бизнес” и  „Как мечтата може да се превърне в реалност”.

Световната седмица по предприемачество се отбелязва от 17 до 21 ноември. Инициативата се организира от Джуниър Ачийвмънт България и включва 160 събития в 50 населени места в страната, като се очаква над 5000 ученици да се включат в начинанията, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение. Целта и е да срещне учениците с представители на компании и институции в класната стая, да насърчи предприемаческото мислене и поведение на младите хора и да ги вдъхнови да превръщат мечтите  си в реалност.

Консултанти на уроците в Габрово бяха инж. Калинка Пенева, един от собствениците на „МЕРКУРИЙ П и П”АД – Габрово и Димитрина Стоилова, собственик на „Парк хотел Панорама“ - Трявна. Най-интересната част беше разказът за това как са започнали собствен бизнес, защо е толкова важно да следваш мечтите си и да не се отказваш въпреки критиката на околните. Учениците участваха активно с въпроси и споделиха свои идеи за бъдещото си развитие като икономисти и предприемачи.