Световната седмица по предприемачество в СОУ „Козма Тричков“
Световната седмица по предприемачество в СОУ „Козма Тричков“ / netinfo

Световната седмица по предприемачество бе отбелязана в СОУ „Козма Тричков" с инициативи, чиято цел бе младите хора да придобият предприемачески знания и практически умения, които адекватно и ефективно да използват в своето ежедневие.

По време на интерактивен открит урок на тема „Предприемачи" във формȧта на електронна викторина ученици от 9 „б" клас с профил „Технологичен - Предприемачество и бизнес" очертаха „профила" на предприемача, изведоха основните негови качества, представиха и български социални предприемачи.

Прилагайки подхода „Връстници обучават връстници" в урока взеха участие и ученици от 11 „б" клас, които с иновативната си идея за библиотека и работилница за поправка на детски играчки на своята учебна компания „TOYS" са победители в програмата „Учебен социален бизнес" на „Джуниър Ачийвмънт-България" за 2013-2014 година. Младите предприемачи споделиха вълненията си около реализацията на идеята си и ползите от участието им в престижното състезание.

Световната седмица по предприемачество в СОУ Козма Тричков
netinfo

Седмицата приключи с посещение на Етнографско-възрожденския комплекс, където се включиха в беседа за известния врачански предприемач от началото на 20 век Мито Орозов, притежавал фабрики и работилници за традиционни транспортни средства.