Преглед на регионалния печат на 21.11.2014 г.
Преглед на регионалния печат на 21.11.2014 г. / netinfo

„Слагат фенер върху Момина чешма“ – водещото заглавие в „Екип 7“ днес. За целта общината търси контакт с фабриката в Словения, където е излята статуята – разказва статията. „Предлагат шефът на МБАЛ-Исперих да получава 1% от годишните приходи на болницата“ – друго заглавие от първа страница на „Екип 7“. Според юристи това ще е незаконосъобразно, тъй като постъпленията м здравното заведение са основно от субсидии и договор с НЗОК и са най-вече за лечение на пациенти. „Всеки втори шофьор в нарушение“ – пише още на първа страница „Екип 7“. Близо 70 водачи бяха проверени при петчасова полицейска операция – разказва статията.

„Изворна вода от кладенец ще захранва Момина чешма на новото място между Ванесата и Корнера“  - водещата тема за „Гледища Днес“. Над 20 вида плочки ще бъдат цветен фон на новата инфраструктура в центъра на града – разказва статията за проекта за ремонт на центъра. „50% от проверените шофьори при акция „Зима“ в Разград – с нарушения“ – пише на първа страница „Гледища Днес“. Специализираната полицейска операция, която се проведе по метода „широкообхватен“, е във връзка с акция „Зима“, която продължава до края на ноември. „РЗИ отбеляза Международния ден без тютюнопушене“ – съобщава на стр. 3 „Гледища Днес“. С новия апарат „Smokerlyzer служители на инспекцията измерват зависимостта на пушачите.

 

„Момина  чешма става фенер“ – водещата тема и за „Лудогорски вестник“.Статуята на девойката, която освен чешма е била постамент на фенер в миналото, в момента се реставрира и се очаква да бъде изработено копие на оригиналното осветително тяло. „По червена пътека се върна в училище Крисия“ – разказва от първа страница „Лудогорски вестник“. След посрещането в ЦРД и в ОУ“Васил Левски“ организираха церемония за гордостта на Разград. „Две девойки заеха трето място на национално състезание по природни науки“ – разказва на стр. 4 „Лудогорски вестник“. Възпитаничките на ГПЧЕ са участвали в състезание в Севлиево.