„Бандата на Оушън“ в монтански вариант
„Бандата на Оушън“ в монтански вариант / Петя Димитрова
Ив.Георгиев
76444
Ив.Георгиев
Е.Александров
  • Ив.Георгиев
  • Е.Александров

Полицията разкри извършителите на грабежа на магазина на бул. „Арнолди”  в Монтана от началото на тази седмица.  По горещи следи са  задържани и разпитвани  шестима души – всичките 20-годишни. Четирима от тях са направили самопризнания. Това съобщиха на съвместна пресконференция днес директорът на областната дирекция на МВР в Монтана Иван Георгиев и районният прокурор Емил Александров.

Всъщност грабежът е бил инсцениран.   Продавачът Ивайло Иванов, който е подал сигнала за нападение от маскирани,  е съучастник на Александър Черешовски /20 г./ и Бисер Борисов /20 г./ от Монтана.  Магазинът е собственост на фирма „ Алексфемили”.    В нощта на 17 ноември от него  са откраднати 2000 лева.   Парите са открити в колата, с която е извършено престъплението.

В  същата нощ още двама души поискали да оберат магазина. Когато видели патрулката  изхвърлили маските си  и панически затичали да бягат.  Така привлекли вниманието на полицаите от втората патрулка, идваща към местопроизшествието. Задържаните са Дейвид Иванов на 19 години и Георги Стоянов на 20 години. Все още се доказва дали те са свързани с извършителите.

Още не е разкрит грабежът на същия магазин, извършен през януари. Засега той не се свързва с разкритията от тази седмица.  От записите на охранителните камери в обекта през януари  се вижда, че единият от нападателите е с много по-едро телосложение, в сравнение с младежите  от  бандата.

Преди четири месеца  друг магазин на ул. „Климент Охридски” , също собственост на  фирма „ Алексфемили” е  бил ограбен.  За него сигнал е подал Александър Черешовски в качеството си на продавач.  Задигнати са 1000 лева. Участниците в тази инсценировка  са Бисер Борисов и Георги Митков /20г./ от село  Мадан.

При обиските в домовете на задържаните  са открити много доказателства. Освен пистолет-играчка,  е иззето  газово оръжие, шперцове, маски и други вещи.