Дядо Коледа е отслабнал и вече не е с толкова розови бузи
Дядо Коледа е отслабнал и вече не е с толкова розови бузи / Thinkstock/Getty Images

Дядо Коледа явно не е подминат от тенденцията да брои калории - през последните години добрият старец е отслабнал, а руменината на бузите му е поизбледняла, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на проучване на британската компания за картички "Клинтънс".

От "Клинтънс" са анализирали тенденциите в коледните картички през последните 20 години. Анализаторите са установили, че Дядо Коледа явно внимава с празничните почерпки, тъй като изглежда с около 13 килограма по-слаб, а бузите му вече не са така характерно розови.

Анализът разкрива също, че жизнерадостната червеношийка все по-рядко присъства в коледните картички. И макар броят на симпатичните птички в британските градини да се е увеличил с близо 50 процента от 70-те години на миналия век, в коледния дизайн на картичките те отстъпват на друг традиционен персонаж - снежния човек. Присъствието на снежни човеци в коледните картичките се е увеличило със 17 процента през последното десетилетие.

Анализаторите са установили още, че коледните картички са станали по-пищни - изображенията с искрящи елементи върху тях са с една трета повече, отколкото преди 10 години.

Източник: БТА