Седем отличия получи Етнографската школа при Младежкия център от национален конкурс
Седем отличия получи Етнографската школа при Младежкия център от национален конкурс / netinfo

Със седем отличия се завърнаха възпитаниците на Школата по етнография при Младежки център от 22-рия национален ученически конкурс под наслов „Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добрини”, организиран от Националния клуб „Родолюбие” със съдействието на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, Сдружението на преподавателите по история в България, Синдиката на българските учители, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей.

Конкурсът се проведе в две възрастови групи - първа за ученици от пети до осми клас и втора за ученици от девети до дванадесети клас. Участниците в него разработват реферат, есе ил електронна презентация.

Чрез разработките си младите участници в конкурса  изразяват свои познания, тълкувания и оценки за събития и личности по предложените тематични акценти, като ги разгледат на фона на европейски и световни процеси.

За 14-та поредна година хасковските деца участват в този значим форум, провел се в Археологическия институт с музей при БАН. При получени 118 творби - 37 есета, 22 реферата и 17 презентации са класирани за националния кръг.

Седем от десет участници от Школата получиха престижни награди.