Панаирът експериментира с традиционни изложения
Панаирът експериментира с традиционни изложения / снимка: Дарик радио Пловдив, архив
Иван Соколов МПП
76434
Иван Соколов МПП
  • Иван Соколов МПП

Пловдивският панаир експериментира с промяна в датите на три изложения през новата година, коментира пред Дарик председателят на директорския борд Иван Соколов. По думите му, едновременното провеждане на Агра, Винария и Фуудтех през март 2015-та е провокирано от желанието на клиентите и не означава сливане на традиционните изложби за аграрния сектор, винопроизводството и хранителната индустрия.

„Длъжни сме да направим този опит и така да привлечем повече фирми и посетители. Имаме опит и хора“, каза Соколов. Той обаче не пожела да направи сравнение между  Интер Експо център в София и Международния панаир в Пловдив, като заяви, че всяко изложение в страната и на Балканите работи в условията на конкуренция.

„Не сме спирали да търсим начини как да поевтиняваме услугата и намаляваме разходите. Стратегията ни е насочена към европейските фондове и възможностите за развитие на инустриалните производства и подпомагане на селското стопанство. По този начин ще има повече иновативни продукти, които да представим на нашите изложби“, допълни Соколов.

Тази година са напуснали около 20 служители на Международен панаир – Пловдив. В момента работят около 150 души, докато преди 7 години е имало 750. Според ръковдството, раздялата с тези 600 души е естествен процес, свързан със стагнацията и намалената икономическа активност.

Чуйте цялото интервю в прикачения файл.