В Хотанца откриват място за отдих с детска и спортна площадка
В Хотанца откриват място за отдих с детска и спортна площадка / netinfo

От 14 часа, в центъра на село Хотанца, ще бъде представен осъщественият проект „Почистване и озеленяване на замърсена площ, която да бъде превърната в място за отдих с детски кът”. В резултат на финансирания проект от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, са извършени дейности на стойност 10 000 лева.

Кметът на село Хотанца Венета Недева отчете, че осъществяването на проекта е стартирало с почистването от отпадъци и плевели на избрания терен, в което са се включили и много жители от селото. Направена е беседка и циментова пътека, демонтирани са старите люлки от детската площадка и са монтирани нови съоръжения, пейки, ограда, кошчета и маса за тенис.

Оформен е цветен кръг, монтирани са лампи и са доставени и монтирани пейки, каза още Недева. След поставяне и монтиране на всички съоръжения е изпълнено затревяване, зацветяване и засаждане на храсти и дървета.

След завършване на проекта резултатите са красноречиви, защото неподдържаният с години терен се превърна в чудесно място за отдих, спорт и игри на жителите на селото, каза още Недева.