Времето
Времето / netinfo

В западните райони ще е почти без валежи, ще има и временни разкъсвания на облачността. В Източна България все още ще вали. Ще духа умерен, в Дунавската равнина до силен вятър от запад, северозапад. Температурите ще продължат да се понижават и минималните ще са между 5 и 10 градуса, максималните - между 7 и 12 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е близко до средното за ноември.

Над планините ще има значителна облачност и над 1500 м ще превалява сняг, в по- ниските места - дъжд. Почти без валежи ще е в планините на Западна България. Ще духа силен северозападен вятър и температурите ще се понижат още. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 3, на 2000 м -
около минус 3 градуса.

Над Черноморието ще е облачно и ще превалява дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури 10 -12 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 12 - 14 градуса.

В петък ще преобладава облачно време. На места ще има и превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, но във високите полета и в Предбалкана е възможно да се примесва и със сняг. Вятърът ще е слаб до умерен, северозападен, в източната половина от страната ще се ориентира от север.

Понижението на температурите ще продължи, преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса. В събота ще е почти без валежи; повече облачност ще се задържа над източните райони, а над западните ще има по-значителни и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността. Сутринта ще е студено, с минимални температури близки до 0 градуса. Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinopti