Анджелина Джоли иска да сложи край на актьорската си кариера
Анджелина Джоли иска да сложи край на актьорската си кариера / Guliver/Getty Images

Холивудската звезда Анджелина Джоли обяви пред австралийската преса намерението си да сложи край на филмовата си кариера след още няколко филма, предаде Франс прес. Решението й е продиктувано от желанието й да се посвети изцяло на режисирането.

В момента Анджелина Джоли се намира в Австралия за световната премиера на филма й "Несломен" (Unbroken), където той е заснет.

"Несломен" е вторият й филм като режисьор след "Земя на кръв и мед" през 2011, който беше приветстван от критиката. "Ще направя още няколко филма като актриса, но ще съм много доволна, ако мога да спра в определен момент", заяви звездата пред "Сидни морнинг". Обожавам да правя филми, много по-щастлива се чувствам като режисьор", допълни тя.

СНИМКИ: На премиерата на "В земя на кръв и мед" в Сараево

"Несломен" пресъздава историята на американския атлет Луис Замперини, който като лейтенант в американските ВВС през Втората световна война попада в плен на японците.

В момента Анджелина Джоли снима третия си филм "Край морето", в който играе със съпруга си Брад Пит.

"Да режисирам сама себе си беше трудно, да режисирам него (Брад Пит) беше предизвикателство, много трудни бяха и драматичните сцени, в които двата играем заедно", каза още тя.

Източник: БТА