Стоянка Мутафова вдигна публиката на крака
Стоянка Мутафова вдигна публиката на крака / Георги Александров

Невероятната Стоянка Мутафова за пореден път взриви Враца. Гранд дамата на родния театър напълни голямата зала на Драматично-кукления театър в града под Околчица във вторник вечерта с емблематичното заглавие „Госпожа Стихийно бедствие". Комедията от Алдо Николай и по мнението на самата Мутафова отразява най-пълно нейната същност в театъра.
Тъй като това беше 800-ото представление на спектакъла, едва ли може да се каже нещо кой знае колко оригинално за актьорите Адрияна Андреева и Николай Атанасов-Шуши, режисьорските решения и изобщо за творбата. Естествено, над всички беше Стоянка Мутафова, която в навечерието на 93-ия си рожден ден показа, че е в страхотна форма.

Голямата актриса направи везна на един крак пред възхитените зрители, сякаш, за да им покаже, че няма никакво намерение да се оттегля. Те пък й се отблагодариха с цветя и дълги опашки за автографи, които извиха след края на спектакъла.
Самата Стоянка Мутафова призна след финалните аплодисменти, че много обича да играе във Враца:

Стоянка Мутафова вдигна публиката на крака
netinfo

„Много обичам да играя във Враца. Едно, че това е един хубав град с прекрасни хора. Но аз съм съученичка с вашата съгражданка Радосвета Бояджиева /първата жена-диригент в България - б..а/... Ние бяхме три известни в нашия клас - Блага Димитрова, Радосвета Бояджиева и аз. Дори Коко Азарян се удиви, че три известни дами могат да се родят в едно поколение, но така се случи... Сега Радосвета пише книга за нас трите и се шегува, че като я напише ще тръгнем да обикаляме България и да я показваме тази книга!"