Стартира благотворителната кампания „Празнични герои”
Стартира благотворителната кампания „Празнични герои” / http://holidayheroes.bg

В началото на ноември за пети път бе даден старт на благотворителната кампания „Празнични герои - Коледа 2014". 5000 нуждаещи се семейства от цялата страна ще получат и тази година своите празнични пакети с хранителни продукти от първа необходимост.

Вече е отворена и гореща телефонна линия, на която доброволците на кампанията събират имената на хората и семействата в нужда. Набирането им ще продължи до края на ноември.

В първите две седмици на декември доброволците на кампанията ще събират продуктите в голяма хранителна верига в столицата.

След това от 18 до 21 декември те ще бъдат раздадени на избраните семейства. „Пощальоните" на празнични герои ще бъдат придружавани в мисията си и от по една известна личност.

През тази година Празнични герои дава старт и на две нови инициативи - „Дари обяд" и „Предизвикателство към звездите".

„Дари обяд" е насочена към бизнеса като от Празнични герои ги призовават да дарят сумата, която обикновено дават за един обяд на кампанията. За да покажат доброто, което са направили, те могат да се снимат и да публикуват снимката в социалните мрежи с хаштаг #дариобяд. По този начин ще предизвикат всички хора с добри сърца да продължат нишката, дарявайки символични суми за сънародниците си, които живеят в нищета.

„Предизвикателство към звездите" пък е свързано със събирането на средства за кампанията. Пет любими български звезди, които са част от посланиците на инициативата, ще предприемат предварително договорени предизвикателства, които трябва да изпълнят публично, ако успеят да съберат сумата от 1 000 лв. към DMS линията на „Празнични герои".