Опашката с тирове от Турция стигна до Одрин
Опашката с тирове от Турция стигна до Одрин / снимка: БГНЕС, архив

ТИР-овете от Турция, които с дни не могат да преминат границата при Капъкуле - Капитан Андреево, стигнаха до центъра на Одрин, пишат медиите днес.

Кореспондентът на в. "Заман" твърди, че превърналото се в изпитание чакане се дължи на операцията на ГКПП Лесово-Хамзабейли миналата неделя, при която бяха задържани български митничари и броят на служителите е намален. Поради това обработката на документите и проверките на тежкотоварните камиони става прекалено бавно, а шофьорите негодуват за удължения престой на пътя.

Много от тях са се пренасочили към ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево с идеята, че там ще успеят да преминат по-бързо. На другия пункт опашката от тирове вчера е достигнала 11 километра. Така обаче днес с придошлите нови тирове по посока Капъкуле редицата им е над 20 километра. Повечето напускат главния път и вече центърът на Одрин е под обсадата им.

Малко след полунощ валията на Одрин Дурсун Али Шахин отиде при изнервените шофьори и след като ги изслуша, разпореди веднага да бъдат доставени преносими химически тоалетни, пише регионалният в. "Худут". Валията е придружаван от директора на полицията, шефовете на жандармерията и гражданската отбрана и от свои заместници.

Мобилните тоалетни обаче могат да бъдат факт не по-рано от 1-2 дни.