Съдът остави на свобода младежите, опитали да измамят тотализатора за 5 млн. лева
Съдът остави на свобода младежите, опитали да измамят тотализатора за 5 млн. лева / снимка: БГНЕС, архив
Съдът остави на свобода младежите, опитали да измамят тотализатора за 5 млн. лева
76013
Съдът остави на свобода младежите, опитали да измамят тотализатора за 5 млн. лева
  • Съдът остави на свобода младежите, опитали да измамят тотализатора за 5 млн. лева

Софийският апелативен съд остави на свобода братовчедите Николай и Продан Маринови, които са обвинени в опит да измамят Българския спортен тотализатор. Двамата младежи от Варна остават с мярка „парична гаранция” от по 2000 лв. след като престояха няколко месеца в ареста. Според магистратите от две съдебни инстанции обаче това вече не е наложително, тъй като не съществува опасност те да се укрият.

Пред Софийския апелативен съд двамата братовчеди помолиха да останат под парична гаранция. Николай дори се аргументира с това, че до момента е използвал компютърните си умения единствено за обществено полезни цели. Съдът уважи искането им и ги остави на свобода заради чистото им съдебно минало до момента, заради това че имат постоянни адреси, а на първо място, защото са млади и с отлични характеристики.

Адвокатът на двамата младежи Юлиян Георгиев пък коментира на излизане от залата, че прокуратурата няма достатъчно доказателства в тезата, че двамата са се опитали чрез измама да вземат джакпота от 5 млн. лева.

Адвокат Георгиев не пожела да коментира повече около защитната теза, която ще изложи пред СГС, когато делото влезе в ход. Той отклони всички въпроси за защитите на софтуерната системата на спортния тотализатор така.

Братовчедите от Варна бяха задържани в началото на август заради опит да грабнат джакпот от 5 млн. лв. Според прокуратурата Николай е проникнал в системата на тотото от домашния си компютър. Двамата с Продан са представили и подправен фиш след като преди това са направили манипулация в сървърите на тотализатора. На място за да поиска парите пък е отишъл Продан Маринов.