Кънев приема премиерския пост само с политическа и семейна подкрепа
Кънев приема премиерския пост само с политическа и семейна подкрепа / снимки: БГНЕС

Поредна порция разговори между Радан Кънев и Бойко Борисов са се провели тази сутрин по телефона. За тях съобщи съпредседателят на Реформаторския блок в социалната мрежа Facebook.

Този път разговорът бил личен и директно между Кънев и Борисов. „Тази сутрин проведох личен разговор с г-н Борисов. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена”, написа Радан Кънев в мрежа.

„Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си”, посочва още Кънев.

Междувременно по обяд завършиха консултациите на президента Росен Плевнелиев с представители на Реформаторския блок. Срещата бе част от консултациите на държавния глава с парламентарните политически сили преди връчването на мандат за съставяне на правителство.

Кънев приема премиерския пост само с политическа и семейна подкрепа
netinfo

От Реформаторския блок за разговорите на „Дондуков”2 дойдоха лидерите на партиите в коалицията - Меглена Кунева, Радан Кънев, Божидар Лукарски, Борислав Великов, Корман Исмаилов, Николай Ненчев.

На влизане в президентството лидерът на ДСБ Радан Кънев отказа да коментира поста си в социалната мрежа. „Много ясно беше написано за какво става дума на база на един личен разговор”, лаконичен беше той пред журналисти.

На консултациите с политическите сили държавният глава обсъжда и неотложните задачи и реформи, които са на дневен ред, и приоритетите на 43-то Народно събрание. От 14.00 ч. той започна и разговарите с представителите на ДПС.

Кънев приема премиерския пост само с политическа и семейна подкрепа
netinfo