Пиян депутат катастрофира, от багажника му хвърчат пилци
Пиян депутат катастрофира, от багажника му хвърчат пилци / netinfo
Депутатът от „Атака” Борислав Ноев, който катастрофира на автомагистрала "Хемус" в събота, е шофирал с 1,96 промила алкохол в кръвта, потвърди пресаташето на варненската полиция Калинка Пенчева.

Според бюлетина на ОДП Варна инцидентът е станал около 22 ч преди пътен възел "Повеляново". Депутатът се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол над автомобила и се е ударил странично в лявата разделителна мантинела.

В багажника на нисана, управляван от Ноев, е имало заклани пилета - дар от електората.

Дарик научи, че автомобилът е собственост на общинския координатор на „Атака" във Варна Цвета Георгиева. След като на място пристигат пътни полицаи от РПУ - Девня, Ноев се е обадил на приятелката си Живка Костова, която е общински координатор на "Атака" в Провадия, за да я помоли да му уреди проблема с катаджиите, твърдят отлично осведомени източници на Дарик.

Ноев заяви, че се е обадил на Костова чак на следващата сутрин. Той допусна, че приятелката му се е опитала да го измъкне от ситуацията, но е категоричен, че не е търсил помощ от нея.

Пред репортер на Дарик Ноев коментира, че темата за пътния инцидент в събота не му е особено интересна. Според него отчетеното от дрегера се дължи на изпитите преди това лекарства и на цигарите, които е изпушил. / още-в звуковия фал:/