„Лудогорец” организира турнир за детските градини
„Лудогорец” организира турнир за детските градини / Радка Минчева

Нова инициатива на „Лудогорец”, насочена към децата. Детско-юношеската школа на клуба заедно с община Разград проведе днес турнир за възпитаниците на детските градини в областния град.

В надпреварата под надслов „Лудогорски талант” се включиха 10 детски градини. Всяка бе съставила отбор от 6-годишни малчугани от предучилищните групи. На терена на Тренировъчната база на шампионите излизаха по 7 футболисти – вратар и 6 полеви играчи, без разлика на пола, във всеки отбор имаше поне по 2 момичета, които с равен на момчетата ентусиазъм тичаха след топката, облечени в цветни тренировъчни елечета. Съдии на мачовете бяха треньорите от ДЮШ.

Всеки отбор изигра по два мача, турнира нямаше състезателен характер, идеята ни бе малките разградчанчета да бъдат ангажирани със спорта – обясни директорът на школата Яков Папарков. Той призна, че ако забележат талантливо дете, наставниците от школата ще го привлекат в ДЮШ, чиито най-малки възпитаници са първолаци.

Награди имаше за всички участници – артикули от фен магазина, лакомства, албуми със стикери от Шампионска лига. Сред наградите бе и снимка с един от футболистите, които не са в групата за Шампионска лига – бразилецът Шоко. Неговият син Хенри, който посещава детска градина в Разград, пък бе сред участниците в турнира.

Надпреварата „Лудогорски талант” ще се превърне в традиционна – заяви още Яков Папарков.

Вижте още снимки ето тук.

,