Времето на 2 ноември: Тихо и слънчево
Времето на 2 ноември: Тихо и слънчево / снимка: БГНЕС, архив

Прогноза за неделя, 2 ноември

През денонощието промяна на времето не се очаква. През нощта в по-голямата част от страната ще е почти тихо. Минималните температури сутринта ще са между 1 и 6 градуса. Преди обяд на много места в низините ще бъде с ниска слоеста облачност, но с тенденция на разкъсване и намаление около обяд. Ще има и мъгли.

По-значителна ще се задържи облачността през целия ден по поречието на Дунав, северните подножия на планините и североизточната част от страната. Вятърът ще бъде слаб, по Черноморието - временно до умерен, от север. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е предимно слънчево, но в северните подножия със значителна облачност почти през целия ден. Вятърът ще е слаб, по Старопланинското било и Източните Родопи - умерен, от север. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 8 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.

Над Черноморието ще бъде с променлива облачност. Вятърът ще е северен, временно до умерен. Максималните температури ще са 12-13 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В началото на следващата седмица над планинските райони времето ще е слънчево и температурите ще се повишават. В равнинната част от страната ще бъде почти тихо; през деня ще има и слънце, но сутрин ще се образуват мъгли или ниска облачност, които на места ще се задържат по-дълго и там температурите ще остават по-ниски.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg