Времето на 1 ноември: Слънчево
Времето на 1 ноември: Слънчево / БГНЕС, архив

Прогноза за 1 ноември, събота

През следващото денонощие облачността над страната ще е разкъсана, през деня в много райони намаляваща до слънчево време. В сутрешните часове на места в равнините ще има мъгла. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север-северозапад. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максималните - между 10 и 15 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7 градуса, на 2000 м - около 1 градус.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя и в понеделник над планинските райони времето ще е слънчево и температурите ще се повишават. В равнинната част от страната ще бъде почти тихо, през деня ще има и слънце, но сутрин ще се образуват мъгли или ниска облачност, които на места ще се задържат по-дълго и там температурите ще остават по-ниски.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg