Корейският бизнес проучва възможностите за инвестиции в Община Русе
Корейският бизнес проучва възможностите за инвестиции в Община Русе / netinfo

Зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански се срещна вчера с търговското аташе на Република Корея Полина Златарска и съветникът по икономическите въпроси в посолството на Република Корея Хан Мин Йонг. Целта на тяхната визита е да проследят и проучат икономическите процеси в град Русе и какви са възможности за развитие и взаимодействие между български и корейски фирми.

По време на срещата Карапчански запозна своите гости с по-значимите проекти, които Общината изпълнява, пряко свързани с икономическото развитие на града. Той представи подробно проекта за интегрирания градски транспорт на Русе, благодарение на който се изграждат връзки за свързване на централната градска част на града с няколко от големите квартали, изгражда се новата електронна система за таксуване на пътниците, ще се въведе и GPS-система.

Зам.-кметът Карапчански представи и трансграничния проект, изпълняван съвместно от Русе и Гюргево, чрез който в Русе се реконструира булевард „Тутракан“, важен инфраструктурен обект. Представени бяха и основните чуждестранни инвеститори в Русе, възможностите които Русенският университет дава на потенциалните инвеститори за обучение на млади специалисти.

Гостите проявиха интерес към Индустриалния парк и летището в Щръклево, чиято собственост се очаква скоро да бъде прехвърлена на Община Русе. Те смятат, че кръстопътното местоположение на Русе и летището откриват добра възможност за карго превози на плодове и зеленчуци от Корея.