Тридневен фестивал на екстремните спортове в Добрич
Тридневен фестивал на екстремните спортове в Добрич / dobrich.bg

Над 150 души ще се включат във фестивала на екстремните спортове, който ще се проведе от днес до неделя на новия скейт-парк в градски парк „Св.Георги". Организатори на проявата са добричкият клуб по екстремни спортове „Фарсайд" и варненският „Скейт клуб". Фестивалът има за цел да събере на едно място и сприятели хората от няколко субкултури - скейтборд, лонгборд, кънки, БМХ, байк, графити, музика, брейк денс, казва Мирослав Демирев от добричкия клуб.

Събитието започва днес в 10.00 часа с изграждане на голям скок от пръст за маунтин байк в близост до скейт-парка. Докато трае изграждането на скока, локалните графити мастъри ще започнат изрисуването на вертикалните стени на скейт парка. Междувременно ще тече свободно каране.

В събота първото събитие е работилницата по дизайн, в която всеки ще може да изложи идеите си на белия лист и да грабне някоя от наградите. В 11.00 часа ще започне съревнованието за поставяне на рекорд за най-висок скок с маунтин байк. Веднага след това се продължава с поставянето на рекорди за висок скок с кънки, скейт и БМХ на големия скок в скейт-парка.
Следващата локация е началото на градския парк или по точно стръмният наклон със 180-градусовия завой, където в 14.00 ч. лонгбордистите ще покажат висока скорост.
В 16.00 ч. в средата на скейт парка ще се проведе брейк денс битка, вдъхновена от грамофоните на „Лудата Мечка". Предвижда се и огнено шоу, ще бъдат запалени 10-метров рейл, средният пул и един огромен ринг на големия скок в скейт-парка.
От 22.00 ч. започва афтър парти - изненада.

Програмата за третия ден - 2 ноември, е малко по-лека. Ще бъдат довършени графитите. През това време ще тече свободно каране на свободните от графити зони на скейт парка.
В 15.00 ч. ще се проведат безплатни уроци по скейт, кънки и велосипед за начинаещи.