Общински съветници в подкрепа на предложението на кмета
Общински съветници в подкрепа на предложението на кмета / DarikNews.bg

БСП провали днешното заседание на Общински съвет Стара Загора. Това беше един опит за евтин популизъм. Това каза общинският съветник от СДС Георги Ранов по повод оттегленето на предложението на кмета за предоставяне на безвъзмездно право на строеж на социално слаби жители на града на общински терени в местността "Зайчева поляна".

Той допълни, че предложението е било готово още на 30 юли, но не е внесено тогава, за да няма напрежение преди изборите.

"Всички колеги бяха запознаха с него и имаха достатъчно време да внесат предложенията си, но не го направиха. Едва сега решиха, че трябва да се свикват комисии", коментира Ранов.

Още вчера общинските съветници от БСП поискаха точката да бъде отложена, за да бъдат прецизирани критериите, по които ще се предоставят 58-те терена.

"Днес трябваше да подкрепим това предложение, за да продължим започнатото през лятото със събарянето на незаконните постройки. Това просто е следващия етап. Най-лошото е, че сега ние забавяме тази интеграция. По мои източници всяка секунда кв. "Лозенец" ни струва 2 лв. загуби само от ВиК", каза Моноил Манев.