Времето на 31 октомври: Валежите спират
Времето на 31 октомври: Валежите спират / Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 31 октомври, петък

През нощта и в петък до обяд все още на много места ще превалява, но след обяд валежите ще спрат. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България - умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - между 9 и 14, съобщава НИМХ-БАН.

През по-голямата част от деня над Черноморието ще бъде предимно облачно, в сутрешните часове на места и с превалявания.

След пладне и привечер от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 - 4 бала.

Преди обяд над планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над 1800 - 2000 м - от сняг. Видимостта ще бъде намалена и билата ще са в облачния слой. След пладне от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м - около нула.

В събота облачността над страната ще е разкъсана, над много райони до слънчево време. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, максималните - между 10 и 15. В неделя над планинските райони ще бъде слънчево, а над равнините преди обяд ще бъде мъгливо. Съществена промяна на температурите не се очаква.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg