46 нарушения засякоха в Сливен и Ямбол при 24-часовата акция на КАТ
46 нарушения засякоха в Сливен и Ямбол при 24-часовата акция на КАТ / Dariknews, Архив

29 нарушения са констатирани по време на 24-часова акция за контрол на скоростта в Сливенска област. Контролът се осъществи за 24 часа на 14 местта в Сливен, Нова Загора,Котел и Твърдица, по главни пътища- І-6 , ІІ-66, ІІ-53 и І-7., както и в районите на селата Трапоклово, Горно Александрово, Мокрен, Градец, Сборище и град Шивачево. Съставени са 10 акта и 19 фиша, информират от ОД на МВР Сливен.

28 полицейски служители са следили за нарушение на скоростния режим. Операциите по безопасност на движението, както и контролът на скоростта на територията на областта  продължават.

17 нарушения на скоростния режим са установени за денонощие на територията на Ямболска област. В рамките на денонощие на територията на областта  22 полицейски служители осъществиха засилени проверки в 18 точки за контрол на скоростта, съобразени по време и място с интензивността на движението.

Въпреки влошените метеорологичните условия в региона,  в хода на операцията са установени 17 нарушения на ограниченията за скорост, за които са съставени 8 акта и са наложени 9 глоби по фиш. Установени са и други 5 нарушения на ЗДвП, за които е взето отношение по надлежен ред.

В отчетния 24-часов период са регистрирани 6 леки пътно-транспортни произшествия /с материални щети/, от тях 4 на територията на община Ямбол и 2 на територията на община Елхово.