Блъснаха двама пешеходци в Стара Загора
Блъснаха двама пешеходци в Стара Загора / Dariknews.bg, архив

Двама пешеходци са блъснати при два инцидента в Стара Загора вчера, съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Първият инцидент е станал около 17,10 часа на булевард „Славянски". Заради движение с несъобразена с мократа настилка и обилния дъжд скорост лек автомобил, управляван от 33-годишен старозагорец не спира пред пешеходна пътека на булеварда и удря пресичащия през нея 68-годишен мъж от Стара Загора.

От удара пешеходецът пада и получава разкъсно-контузна рана в областта на главата и комоцио. Откаран и настанен за лечение в МБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Пробата на водача за употребата на алкохол е отрицателна. На пешеходеца е взета кръвна проба за анализ.

Вторият инцидент е станал около 18,20 чака на булевард „Патриарх Евтимий". В посока север по булеварда се е движил товарен автомобил, управляван от 72-годишен постоянно пребиваващ в България италиански гражданин, живуш в Стара Загора.

Заради движение с несъобразена с намалената видимост и интензивен трафик скорост той удря пресичащия пътното платно 43-годишен мъж от Стара Загора.

От удара пешеходецът пада на пътното платно, след което е откаран и настанен за лечение в МБАЛ - Стара Загора с комоцио и шийни травми. Пробата на водача за употребата на алкохол е отрицателна. Пешеходецът не е тестван поради здравословното му състояние.