Русенската опера представя „Риголето” в Националния дворец на културата
Русенската опера представя „Риголето” в Националния дворец на културата / снимка:Опера Русе

Русенската опера ще гостува на сцената на зала 1 на Националния дворец на културата с една от най-обичаните опери на всички времена - „Риголето” от Джузепе Верди. Това ще се случи утре, 31 октомври, от 19.00 часа

След впечатляващото представяне на операта „Тоска” от Пучини  миналата година и на незабравимия спектакъл на операта „Хофманови разкази” от Офенбах през юни в зала 1 на НДК Русенската опера се представя отново със звезден солистичен състав, със своя брилянтен хор и виртуозен оркестър. Столичани ще могат да се потопят в автентичната атмосфера на Италия през 16 век, когато се развива действието в музикалната драма и да се насладят на великолепието на музиката на вердиевия шедьовър.

В ролята на Джилда гостува италианската оперна прима Шила Кристиано, която именно с тази роля бележи най-големите си професионални върхове. В ролята на Херцога на Мантуа ще й партнира топ тенорът Камен Чанев – певец със стремителна възходяща международна кариера с изяви  по най-големите световни оперни сцени. Александър Крунев ще се представи в  своята знакова роля на придворния шут Риголето.

На диригентския пулт ще застане Найден Тодоров, който и тази година прибави към своята златна колекция още една напълно заслужена награда – престижния приз „Емил Чакъров” за цялостен принос към българската култура и високите му постижения в областта на музиката.

В спектакъла участват още талантливите солисти на Държавна опера-Русе Момчил Миланов – в ролята на Спарафучиле, Андреана Николова /Мадалена/, Йоланта Николаева /Джованна/, Стоян Стоянджов /Монтероне/, Евгени Ганев /Граф Чепрано/, Венета Димова /Графиня Чепрано/, Владимир Попов /Маруло/, Александър Баранов /Борса/, Лиляна Харизанова /Паж/, Пламен Троански /Офицер/, оркестър, хор на Държавна опера-Русе.