Водещи аутсорсинг компании се събират в Пловдив
Водещи аутсорсинг компании се събират в Пловдив / Sofia Photo Agency, архив
Водещи аутсорсинг компании се събират в Пловдив
75912
Водещи аутсорсинг компании се събират в Пловдив
  • Водещи аутсорсинг компании се събират в Пловдив

Над 250 участника ще присъстват на форума „Outsourcing Destination Bulgaria, който се открива днес в Пловдив.

Събитието, което започва в 10.30 часа в Новотела, има за цел да повдигне актуалните въпроси за човешкия капитал и необходимите компетенции.

Пловдив вече се е превърнал в притегателен център в аутсорсинг индустрията и печели все повече популярност. Това каза в ефира на Дарик радио Георги Стоев от Индъстри уотч и организатор на Аутсорсинг форума.

По думите му, София трудно би могла да бъде изместена от първото място в аутсорсинг индустрията, но градът под тепетата има най-добри шансове да заеме второто място.

Основният фокус на форума е свързан с повишаването на нивото на образованието и в тази връзка Стоев коментира липсата на адекватна образователна програма при техническите специалности, която да гарантира работно място на младежите непосредствено след завършване на висшето образование.

Стоев бе категоричен, че не липсата на работни места е проблемът с безработицата при младите хора, а това, че не притежават необходимите знания и умения да заемат свободните работни места.

/Повече по темата, чуйте от Георги Стоев в прикачения аудио-файл/

Голямата цел на форумa е да промотира Пловдив и възможностите, които предоставя града за развитие на този тип индустрия. На него ще бъдат обсъдени сътрудничеството между IT и аутсорсинг бизнеса, образователните институции, както и предимствата на възможностите за инвестиции извън пределите на столицата.

Във форума ще вземат участие представители на образователния сектор – ректори, преподаватели и студенти, както и държавата и местните власти. Говорители ще бъдат и представители на най- големите IT и аутсорсинг компании в страната.