Наградиха полицая, намерил и върнал портфейл с над 2 000 лв.
Наградиха полицая, намерил и върнал портфейл с над 2 000 лв. / netinfo

Полицаят от Каспичан Цветелин Цанков, кoйто намери и върбна портфейл с над 2 000 лв., бе награден от областният управител на Шумен Петко Шаренков. По-рано днес Шаренков изчете поздравителен адрес и връчи няколко лични подаръка на полицай Цанков. „Той е проявил изключителна доблест, съвест и човещина, аз като облaстен управител се гордея с това, че на територията на Шуменска област има такива доблестни служители на министерството на вътрешните работи", заяви Шаренков. Той благодари на полицай Цанков за благородната му постъпка. Областният управител подари икона на Св. Георги Победоносец. Шаренков подари и портфейл с една монета в него, който полицаят прие с усмивка.

Областният управител е изпратил и благодарствено писмо, адресирано до министъра на вътрешните работи и гл. секретар на МВР.

Веселин Райнов - началникът на РУ „Полиция" - Нови пазар, към което се води и каспичанския участък заяви, че полицай Цанков ще бъде предложен за награждаване с „писмена похвала".

Наградиха полицая намерил и върнал портфейл с над 2 000 лв
netinfo

Цветелин Цанков получи благодарствено писмо от името на общината и местния парламент в Капсичан, връчено му от председателят на общиснкия съвет Яна Ненова. Тя връчи сребърна значка на Капсичан, изготвена специално за 50-ия юбилей на града. Стана ясно и, че на следващото си заседание местния парламнет в Капсичан ще гласува и лична парична премия за Цанков.

„Това на мен ми е служебно задължение, аз за това съм почнал работа в системата на МВР, всеки полицай би направил същото", заяви полицай Цанков.