Заседание на ОбС Стралджа
Заседание на ОбС Стралджа / община Стралджа, Архив

24 точки са заложени в дневния ред днес на сесията на Общински съвет Стралджа. Общинските съветници ще разгледат проектобюджет 2015 и бюджетната прогноза за 2016 и 2017 година.

На обсъждане ще бъдат подложени отчет на кмета за управление на общинските горски територии и информация за нивото на изпълнение на проекти на община Стралджа.

Очаква се утвърждаване актуализация на Наредба № 5 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Част от дневния ред е и предложение за предоставяне на общинска земеделска земя на читалища от общината, одобряване на годишен план за ползване на дървесина от Общински горски фонд за 2015г.

Местните съветниците ще се запознаят  с писмо на Агенция пътна инфраструктура и информация за проект „Рехабилитация и реконструкция на път ІІІ-707”.

Предпразнично  съветниците  ще обсъдят и предложението на кмета Митко Андонов за оказване заслужено признание на двама стралджанци. По повод 105г. от рождението на  проф. Панайот Панайотов е предложението  за удостояване с Плакет на името на П.Кр.Яворов.

На обсъждане ще бъде подложено и предложението за присъждане  звание „Почетен гражданин на Стралджа”  на Пеньо Маринов.