Времето
Времето / netinfo

Над страната ще бъде облачно. Превалявания ще има на места главно в Източна и Централна България. В източните райони ще духа до умерен северен вятър. В сутрешните часове на места във високите полета и котловините видимостта ще е намалена от мъгла. Минималните температури сутринта ще са между 0° и 5°, максималните между 4° и 9°, по Черноморието и югозападните райони до 10°-13°, в Сливен около 8°, съобщават от НИМХ-БАН.

През следващото денонощие атмосферното налягане ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно облачно и често мъгливо. Сутринта ще започне слабо да превалява в Родопите, около обяд и в Централна Стара планина, като над 1800 метра валежът ще е от сняг - незначителен. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 5°, на 2000 метра около 0°

Над Черноморието ще бъде облачно със слаби превалявания, по-съществени в южните райони. Ще духа до умерен северен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще са от 9° до 12 °. Температурата на морската вода е 15-16 °. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.