Времето на 28 октомври: Остава облачно с валежи
Времето на 28 октомври: Остава облачно с валежи / снимка: БГНЕС, архив

Прогноза за 28 октомври, вторник

През следващото денонощие над Западна България облачността ще бъде разкъсана. Над останалата част от страната ще е предимно облачно и на места в Източна България ще превали дъжд, в Лудогорието - слаб сняг. По Черноморието все още ще духа умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 3 и 8 градуса, в югозападните райони - до 10-12 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над масивите в източната половина на страната. Ще е почти без валежи. Вятърът ще е до умерен, от югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4 градуса, на 2000 м - около минус 1 градус.

Над Черноморието времето ще остане облачно, с превалявания от дъжд. Максималните температури на въздуха ще бъдат 6-7 градуса. Температурата на морската вода ще е 16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

В сряда и в четвъртък над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно. На отделни места в Южна България ще има и слаби превалявания от дъжд. През първия ден минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса; през втория ден слабо ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg