Ангажирани са допълнителни сили за неотложни аварийни дейности
Ангажирани са допълнителни сили за неотложни аварийни дейности / DarikNews.bg

Тежка остава обстановката в община Габрово. Обилният и интензивен снеговалеж с висока плътност, придружен със силен вятър във високите части на общината, усложниха ситуацията вчера през деня. Бедственото положение беше обявено вчера в 14:00 часа.

До момента няма получени сигнали за бедстващи хора.

Екипи на Енерго-про продължават да отстраняват повредите на лишените от ел. енергия близо 30 населени места на територията на община Габрово.

Мобилизирана е цялата налична снегопочистваща техника. Ангажирани са допълнителни сили и средства за провеждане на неотложни аварийни дейности. Всички сигнали в града за паднали дървета и клони са отработени от екипите на Пожарна безопасност и защита на населението.

Ангажирани са допълнителни сили за неотложни аварийни дейности
netinfo

В града вече са почистени 75% от главните пътни артерии. Почистени са и по-голямата част от главните пътища към селата, но все още има затрупани и блокирани от преспи участъци от общинската пътна мрежа, с невъзможност за движение на МПС. В ранните часове днес почистването и уширяването на пътищата в цялата община продължи.

Проходими при зимни условия са пътищата към Севлиево, Велико Търново и Трявна. Продължава почистването на пътя към курортен комплекс Узана.

Преустановено е движението на влакове на територията на общината. Градският транспорт се движи със закъснение. Днес много автомобили бяха блокирани, поради неподходящи за сезона гуми.

Проходът Шипка е почистен от северната страна, но остава затворен за движение. Видимостта там е силно ограничена, поради обилния снеговалеж и силния вятър.

Във връзка с бедственото положение са въведени следните временни ограничения:

- Забранява се движението на неподготвени за движение при зимни условия МПС

- Препоръчва се ограничение на движението на личните МПС без спешна необходимост

- Забранява се паркирането на МПС в района на съдовете за смет

- Преустановяват се учебните занятия в училищата на 27.10.2014 г.

Снежната покривка в централната градска част е 56 см. Апелираме пешеходците да не излизат навън, ако не е крайно наложително.  При възникване на кризисна ситуация, може да бъде потърсена помощ на тел.112.