АПИ: Проблемите днес бяха главно от колите с летни гуми
АПИ: Проблемите днес бяха главно от колите с летни гуми / снимка: БГНЕС
АПИ: Проблемите днес бяха главно от колите с летни гуми
75799
АПИ: Проблемите днес бяха главно от колите с летни гуми
  • АПИ: Проблемите днес бяха главно от колите с летни гуми

В днешната ситуация леките автомобили създаваха проблеми на товарните. При най-елементарният мокър участък се завъртаха, караха с несъобразена скорост. Призовавам шофьорите да карат със зимни гуми, тъй като голяма част от проблемите днес бяха не толкова от тировете, колкото от леките коли с летни гуми. Това каза инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Продължава да бъде тежка ситуацията по републиканските пътища, особено в област Ловеч, обобщи обстановката в страната той.

Инж. Лазаров отчете като тежка и ситуацията в Смолян, където продължава отрязването на паднали дървета и разчистване на пътното платно в района на Чепеларе на пътя от Асеновград за Пампорово.

На територията на Бургас обстановката също продължава да бъде тежка след наводненията. „В Хасково ситуацията се нормализира след изливането на проливните дъждове”, посочи инж. Лазаров.

„Всичките ни екипи са на терен, опесъчава се, разхвърлят се химикали, особено по автомагистралите. Снегът се изчиства от пътното платно с гребла и снегорини, така че всичките екипи на поддържащите фирми са на пътя, въпреки финансовия недостиг, който агенцията има”, заяви инж. Лазаров и подчерта, че на тези екипи трябва да се плаща от бюджета за тази година, който към настоящия момент е нула.