Започва общото пускане на парното в София
Започва общото пускане на парното в София / снимка: sxc.hu

В неделя започва общото пускане на отоплението в столицата, съобщават от „Топлофикация София”. Процесът на общото пускане на отоплението в столицата ще приключи в рамките на 5 до 7 дни.

На 26 октомври се очаква да бъдат изпълнени двете комулативни изисквания на Наредбата за топлоснабдяването - наличие в три последователни дни на средноденонощна температура под плюс 12 градуса и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

Поетапно ще бъдат пуснати детските градини, училищата и болниците, след това клиентите в жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена. От топлофикационното дружество напомнят на абонатите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на парното, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.