Възстановяват железопътните линии и електрозахранването
Възстановяват железопътните линии и електрозахранването / netinfo

Възстановено е движението в района на Цветино – Велинград, където по-рано днес, бяха паднали дървета върху железния път и движението на влаковете беше преустановено.

От EVN съобщиха, че също работят по възстановяване на електрозахранването за засегнатите населени места в Югоизточна България, където все още има силен снеговалеж или дъжд, придружени с бурен вятър, вследствие на което са налице паднали дървета и скъсани електропроводи.

До момента на територията на област Смолян без електрозахранване остават селища от общини Смолян, Лъки, Чепеларе, Девин. Големите населени места в областта, както и комплекс Пампорово, имат към момента нормално електрозахранване. Групите на дружеството възстановиха захранването за селища от община Баните. Действията на екипите са възпрепятствани от затруднен достъп и затворени пътища поради паднали дървета. По всички аварийни електропроводи работят аварийни екипи. В района на Батак, Сърница и Доспат има отпаднал 110-киловолтов електропровод, вследствие на което населени места в тези райони остават без захранване. Към момента електрозахранването в области Пловдив и Хасково остава нормално с оглед на създалата се ситуация. Работи се по отделни повреди в родопската част на област Пловдив. В с. Скобелево, община Родопи, дружеството ще осигури дизел-генератор.  
От дружеството съобщават, че на разположение на клиентите е денонощният телефонен център за аварии 07001 0007.