Затворени пътища в Бургаско
Затворени пътища в Бургаско / sxc.hu

Силният дъжд и вятър наложиха да бъдат затворени много пътни отсечки в Бургаска област. Не пътувайте на юг от Бургас, езеро „Вая” излезе от своя бряг и е заляло подстъпите към комплекс „Меден рудник”.

Движението по пътя от Бургас за Средец се отбива през квартал „Горно Езерово” и село Черни връх (както и за обратния трафик). Главните улици в Поморие са под вода, работи се по отводняването.

Скъсана е брегозащитна стена пред почивна станция „Мак – Габрово“ в местността „Косата“. Заради естествения ход на морската вода към езерото е изградена временна дига с чували, пълни с пясък.

В Бургас особено сериозно е положението в комплекс „Меден рудник”, кварталите „Победа”, „Акациите” и селата Извор и Маринка.

От вилно селище „Черниците” са евакуирани хора, спасителен екип издирва изчезнал овчар в района на Маринка. Затворен за движение е пътят Бургас-Созопол.

Прекъснати са отсечките Ново Паничарево-Ясна поляна и Приморско-Ясна поляна. Там река Ропотамо е преляла. Няколко язовира в Бургаско, са пълни и се очаква да прелеят. Ришкият проход е затворен.

Жертви и пострадали няма.