Вятърът остави села в община Казанлък без ток
Вятърът остави села в община Казанлък без ток / Dariknews.bg, архив

Силният вятър и дъждът оставиха без ток част от селата в община Казанлък. Електричество няма в град Шипка и селата Шейново, Крън, Бузлуджа, Хаджи Димитрово, Братя Даскалови. „Тенхиците на EVN работят по отстраняване на авариите", обявиха от електроразпределителното дружество.

От Агенция „Пътна инфраструктура" обявиха, че временно се ограничава движението по пътя Ветрен-Зимница. Намалена остава видимостта в прохода Шипка заради обилния снеговалеж и силния вятър. Аварирали са няколко леки коли в прохода, тъй като не са със зимни гуми. Между селата Шейново и Шипка има закъсали няколко товарни автомобила.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 тона.

Снежната покривка в прохода "Шипка" и в туристическата местност "Узана" достигна 15 сантиметра, на връх Шипка е 20 сантиметра. Продължава почистването на Прохода на републиката.

Проблеми има и в железопътния транспорт. Заради Заради наводнен железен път е спряно движението между Димитровград и Меричлери и Димитровград и Хасково. Създадена е организация за транспордиране на пътниците с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север.