Снегът събори дървета и остави без ток части от Троян, Самоков и София
Снегът събори дървета и остави без ток части от Троян, Самоков и София / снимка: БГНЕС, архив

Падналият първи сняг събори много дървета върху съоръжения от електропреносната мрежа и прекъсна електрозахранването. Най-засегнати са общините Троян и Самоков, както и южната част на София, в полите на Витоша, съобщават от пресцентъра на ЧЕЗ.

Екипи на компанията работят усилено за отстраняване на повредите.

В община Троян са прекъснати пет въздушни електропроводни линии, шест аварийни екипа работят за отстраняването на повредите, а без електрозахранване в момента са 14 000 абонати.

В община Самоков са прекъснати две въздушни електропроводни линии, като са засегнати около 7100 абоната. По локализирането и отстраняването на авариите работят три аварийни екипа.

В района на София са изключени шест въздушни електропроводни линии, като са засегнати около 12 000 абонати в Панчарево, Лозен, Симеоново, Драгалевци, Бояна, Малинова долина, Бистрица, Герман, Кокаляне и Долни Пасарел. За отстраняването на повредите работят девет аварийни екипа.

С цел по-бързото локализиране на авариите и възстановяването на нормалното електрозахранване от ЧЕЗ са сформирали 40 допълнителни аварийни групи.