Първи сняг в София, чистят улици и булеварди
Първи сняг в София, чистят улици и булеварди / снимка: Dariknews.bg

Тази нощ в столицата и в почти цялата западна част на страната се натрупа първата снежна покривка. В София рано тази сутрин тя вече бе няколко сантиметра.

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка с валежите от сняг започнаха обработки на улици и булеварди, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Работата е започнала след 4.00 часа в планински райони като Витоша и Панчарево.

Фирмите, ангажирани с дейностите по почистване на снега обработват с приоритет опасните и стръмни участъци и улици, по които се движи масовия градски транспорт в Бистрица, Железница, Симеоново, Бояна, Владая, Мърчаево.

Възложена е обработка на Южната дъга и на бул."Алея Яворов".

В останалите райони почистващата техника е в готовност. На 65 стоянки в различни части на града са разположени общо 134 машини за почистване на сняг.

Градският транспорт се движи нормално по маршрута си. Затруднения имаше в Железница по маршрута на линии 69 и 98, където е насочена почистваща техника.

Временно се ограничава движението на автомобили в прохода "Владая"; движението се пренасочва по АМ "Люлин", съобщи АПИ. Временно се ограничава и движението на товарни автомобили по път I-6 Долно Камарци-Саранци в област София. Мерките се налагат заради почистване на трасетата.

Напомняме на шофьорите да бъдат с автомобили, снабдени със зимни гуми, и да карат внимателно при зимни условия, подчертава Столична община.