Представен бе алманахът „100 причини да се гордея,че съм от Болярово”
Представен бе алманахът „100 причини да се гордея,че съм от Болярово” / netinfo

Алманахът „100 причини да се гордея,че съм от Болярово” бе представен пред обществеността на града в навечерието на празника му - Димитровден. На събитието присъстваха кметът на общината Христо Христов, заместник-кметът Нина Терзиева и координаторът по този проект за общината София Минева (началник на отдел „Хуманитарни дейности и европрограми). Алманахът бе презентиран от Николина Горова – председател на фондация „Българска гордост”, тъй като е част от поредицата на фондацията.

Горова разказа за зараждането на идеята, процеса на работа и отправи специални благодарности към кмета на общината, София Минева, преподавателките от двете училища на общината и децата, които са се включили активно в работата по този алманах. На всеки от тях тя връчи грамота и значка „Българска гордост”, както и екземпляр от книгата.

Такива получиха: Христо Христов, София Минева, Димитър Дичев, Васил Гаджуров, Събина Тодорова, Нели Христова, Мария Маринова, Дора Карагьозова, Радина Станкова, Димитър Манолов, Юлияна Панайотова, Яница Илиева, Ана-Мария Тодорова, Юлия Гърдева, Мария Георгиева и Величка Атанасова.

 

Кметът Христо Христов също благодари на всички, помогнали това четиво да стане факт, на истинските регионални патриоти и подчерта, че наистина има много причини боляровци да се гордеят с произхода и корените си.