Оркестърът на VI американски флот свири за ученици от Музикалното
Оркестърът на VI американски флот свири за ученици от Музикалното / Веселин Максимов
Оркестърът на VI американски флот свири за ученици от Музикалното
75780
Оркестърът на VI американски флот свири за ученици от Музикалното
  • Оркестърът на VI американски флот свири за ученици от Музикалното

“Mount Whitney” е построен през 1969 година. Дълъг е 189 метра, широк 33. Гази на дълбочина 10 метра. Той е дислоциран в база Гаета, Италия. Акостира на второ корабно място, пред „Морска гара”. Днес неговият офицерски състав направи среща с областния управител Павел Маринов и командира на Военноморска база Бургас капитан I ранг Мален Чубенков.

За следобед беше назначена среща на командира на флагмана на VI американски флот, капитан Марк Коломбо, с репортери и два класа възпитаници на Музикалното училище в Бургас „професор Панчо Владигеров”. Той приветства всички от името на 300- членния екипаж.

На журналистически въпрос дали „Mount Whitney” е в Черно море заради събитията в Украйна, капитан Коломбо отговори отрицателно и няколко пъти увери, че корабът е тук заради въпроси по сътрудничеството в морските пространства, в които участват сили на НАТО.

След много кратката официална част, оркестърът свири за учениците от Музикалното училище. Виртуозите вдигнаха на крака децата с изпълнения на актуални поп-песни на Били Рей Сайръс, Фаръл Уйлямс и световни джаз-стандарти

Чуйте звуковия файл