Кюстендилка получи условна присъда и остана без кола след 3 опита да внесе цигари
Кюстендилка получи условна присъда и остана без кола след 3 опита да внесе цигари / Дарик Нюз,архив

Наказание "лишаване от свобода" за срок от две години, чието изпълнение се отлага за изпитателен срок от четири години, постанови Кюстендилски окръжен съд за кюстендилка, която е хваната 3 пъти за пренася през ГКПП- Гюешево цигари без акцизен бандерол. Жената / Ц. Е. Р. / е вдовица, с основно образование, осъждана, но реабилитирана.
На 05.04.2013 г., около 00.30 часа на ГКПП - Гюешево, осъдената е пренесла през границата на страната на влизане от Република Македония, укрити в седалките на управлявания от нея лек автомобил „Рено Лагуна", 44 кутии с цигари. На 06.06.2013 г., около 00.10 часа на ГКПП - Гюешево, е пренесла през границата със същия автомобил, укрити в чантата и дрехите й, 40 кутии с цигари. На 18.01.2014 г., около 02.10 часа е направила опит да внесе в страната, укрити в задните седалки и под мокета на управлявания от нея лек автомобил, както и в чанта със захар, акцизни стоки: 128 броя кутии с цигари.
Всички цигари са на обща стойност 3760, 63 лв. Съставени са й актове за административно нарушение от Митница Югозападна.
На основание чл.242, ал.8 от Наказателния кодекс се отнема в полза на държавата превозното средство, послужило за превозване на стоките, предмет на контрабандата- лек автомобил марка "Рено", модел "Лагуна", с година на производство- 1995 г. В полза на държавата се отнемат и предмета на контрабандата: акцизните стоки - цигари, намиращи се в склада на Митница "Югозападна".
Присъдата може да се обжалва или протестира пред САС.